Hozzászólás ehhez Hajápolás, Hajpakolások, hajmaszkok

A kondicionálók kiválasztása és használata

Általános kondicionálók (hajbalzsamok)

Védik a haj színét, megszüntetik a haj szárazságát, enyhítik a göndörséget, kósosságot, kuszaságot. Hajmosás után használjuk. Masszírozzuk a hajba, a tövétől a végekig haladva. A kondicionálókat 1-3 percig állni hagyjuk, majd meleg vízzel kiöblítjük.

Hajpakolások, hajmaszkok

Ezek a kezelések a stressztől megviselt fürtjeinket kényeztetik. Megszüntetik a hajvégek töredezettségét, erősítik a hajat, táplálják a fejbőrt és megvastagítják a túlságosan vékonyszálú hajat. Magas koncentrációjú, tápláló olajakat tartalmaznak, melyek lágyabbá teszik a hajszálakat. A hajpakolásokat egy órán át rajta hagyjuk a hajunkon, majd meleg vízzel kiöblítjük. A mélykondicionálókat hetente kellene használni.

Hajban maradó balzsamok, kondicionálók

Ezeket vagy ráfújjuk, vagy bedörzsöljük a hajba. Erősítik a haj állagát, és segítenek a könnyű fésülködésben. Nem csak hajmosás után lehet alkalmazni. Akinek gondot okoz a hosszú vagy göndör haj kifésülése, az nyugodtan alkalmazhatja akár minden nap is a kifésülést könnyítő balzsamspray-ket.

Hajolajak és hajszérumok

Növényi olajokból és kivonatokból készült, erős koncentrációjú hajápolószerek. Víz hozzáadása nélkül gyártják őket, jótékony hatású, hidratáló növényi és esszenciális olajokkal készülnek. Megszüntetik a kócosságot, a töredezett hajvégeket, és fényt adnak a hajnak. Az olajokat gyakran hajápoló gyógynövényekből párolják, pl. nyílgyökérből és rozmaringból. A hajolajak nagyon magas koncentrációjúak, ezért kis mennyiségük is erősen hat.

A kevesebb több: mivel a hajolajak és hajszérumok nagyon magas koncentrációjúak, ezért nem szabad túl sokat használni belőlük. Csak pár cseppet tegyünk a tenyerünkre belőlük, a hajhossztól függően, és óvatosan dörzsöljük szét a hajon. Érdemes szőrkefével átfésülni a hajat, hogy az olaj egyenletesen szétosztódjék a hajon.