Hozzászólás ehhez Hajápolás

Tippek a hosszú és egészséges hajhoz

Hajunk évente átlagosan 15 centimétert nő. Az egészséges, csillogó haj titka egyrészt a helyes táplálkozás, másrészt a helyes hajápolás. A szép haj érdekében érdemes megfogadni a következő, jól bevált tanácsokat.

  1. Táplálkozzunk egészségesen, ételeinkben legyenek omega 3-zsírsavak, E-vitamin, biotin, szilícium, cink, antioxidánsok, fehérjék, kén, vas, szelén és folsav. Érdemes a D-vitamint is folyamatosan pótolni, pl. valamilyen étrendkiegészítővel.
  2. Gyengéden mossunk hajat, és csak akkor, ha szükséges. Az állandó hajmosás nem tesz jót, sem a hajnak sem a fejbőrnek.
  3. Hajunkat hetente legalább egyszer tápláljuk és kondicionáljuk növényi alapú olajokkal és kivonatokkal, hogy védjük a hajhagymákat.
  4. Lehetőleg ne hordjuk a hajunkat állandóan szorosra kötött lófarokban, vagy kontyban.
  5. A hajvégeket rendszeresen vágatni kell. Még ha csak néhány havonta fél-fél centit is vágatunk belőle, akkor is megszabadulunk a töredezett hajvégektől. Ellenkező esetben, ha elhanyagoljuk, az egész hajszál kettéhasad és letörik.
  6. Hagyjuk, hogy a hajunk magától száradjon meg. Lehetőség szerint kerüljük a forró eszközöket, úgy mint a hajszárító, sütővas és hajvasaló használatát.
  7. A henna, a hajszínezők és az ammóniamentes hajfestékek kevésbé szárítják, roncsolják a hajat, mint egy tartós hajfesték. A dauerolás és a szőkítés szintén nagyon kiszárítja a hajat, kerüljük ezeket a beavatkozásokat, ha növeszteni akarjuk a hajunkat.
  8. Rossz ötlet naponta sokszor fésülködni. Ha a hajat húzzuk, feszítjük, az károsodást, töredezett hajvégeket okozhat. Ehelyett ujjainkkal masszírozzuk fejbőrünket, hogy serkentsük a vérkeringést.